Verandermanagement: constructief en coherent toewerken naar succes

Een delegatie van Europese Volvo Car dealers bezocht onlangs het Volvo Cars hoofdkantoor in Gothenburg, Zweden, voor strategische gesprekken met het EMEA topmanagement. WingWays speelde een belangrijke rol in het verzamelen en integreren van visies van verschillende landen en fungeerde als strategische sparringpartner. 

Voorsprong door transitie

De automotive maakt een transitie door in een mate welke in de historie van de branche zich niet eerder heeft voorgedaan. Niet alleen het product verandert snel. Was het eerst nog belangrijk wie de sterkste diesel kon produceren, kijken we momenteel met name wie de langste range uit zijn accupakket kan halen. Maar ook de manier waarop auto’s verkocht worden, veranderd. Consumenten zijn inmiddels gewent om veel goederen en diensten online aan te schaffen. Daarbij is ook het gebruik van goederen inmiddels belangrijker geworden dan het bezit ervan. Iets wat consumenten ook terug willen zien in het productaanbod van leveranciers. 

De distributieketen moet zich hierop aanpassen, om in deze veranderende behoefte te kunnen voorzien. Dit onderwerp stond zodoende ook centraal tijdens het bezoek van een delegatie van Europese Volvo Car dealers aan het hoofdkantoor van Volvo Cars in Gothenburg, Zweden.

Foto: Hoofdingang Volvo Car Group, Gothenburg Zweden

Volvo Cars werkt momenteel toe naar zowel een leidende positie binnen het segment van geëlektrificeerde voertuigen, in combinatie met het optimaliseren van het distributie netwerk. Tijdens het bezoek heeft de delegatie van Europese Volvo Car dealers samen met het topmanagement van het bedrijf de meest recente marktontwikkelingen besproken en de strategieën doorgenomen voor een toekomstbestendig businessmodel dat zowel Volvo Corporate als de retailers versterkt.

Foto: Care by Volvo, het online kanaal voor verkoop, lease of abonneren op nieuwe Volvo modellen (credits: media.volvocars.com). 

De Rol van WingWays in Strategische Discussies

WingWays,  consultancybureau gespecialiseerd in onder andere de automotive sector, speelde een cruciale rol tijdens deze bijeenkomst. De bijdrage van WingWays was veelzijdig en van onschatbare waarde voor zowel het management van Volvo Cars als voor de aanwezige dealers.

  1. Inventarisatie van Visies: WingWays begon met het verzamelen van inzichten en standpunten van de verschillende landendelegaties. Dit zorgde ervoor dat elke stem werd gehoord en dat er rekening werd gehouden met de diverse marktdynamieken binnen Europa.

  2. Consolidatie van Visies: Na het verzamelen van deze diverse perspectieven, was het de taak van WingWays om deze te integreren tot één coherent verhaal. Dit was essentieel om een uniforme strategie te presenteren die alle betrokken partijen ten goede komt.

  3. Presentatie van de Boodschap: WingWays zorgde ervoor dat de geconsolideerde visie duidelijk en overtuigend werd gepresenteerd. Dit omvatte het voorbereiden van hoogwaardige presentatiematerialen die de kernpunten en strategische richtingen helder overbrachten.

  4. Organisatie van de Meeting: De logistiek en organisatie van de meeting waren eveneens in handen van WingWays. Zij zorgden voor een vlekkeloze uitvoering, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke uitvoering van het evenement.

  5. Verslaglegging tijdens de Meeting: Gedurende de bijeenkomst hield WingWays een gedetailleerd verslag bij van alle discussies en besluiten. Dit document werd later gebruikt als referentie voor verdere strategische planning en implementatie.

  6. Strategisch Sparringpartner: WingWays fungeerde als een strategische sparringpartner voor het bestuur van de Europese Volvo Car Dealer Vereniging. Ze boden niet alleen ondersteuning tijdens de meeting, maar leverden ook doorlopend advies om de implementatie van de besproken strategieën te waarborgen.

Belang van Dit Bezoek

Het bezoek aan het Volvo Cars hoofdkantoor bood een unieke kans om direct met het topmanagement te spreken en gezamenlijk te werken aan een toekomstbestendige strategie. Het belang van dit soort bijeenkomsten kan niet onderschat worden, vooral in een tijd waarin de automotive industrie significante transformaties ondergaat, zoals elektrificatie, digitalisering en nieuwe consumentenverwachtingen.

De bijdrage van WingWays hielp om een brug te slaan tussen verschillende culturen en marktbehoeften binnen de Volvo gemeenschap, waardoor een meer geïntegreerde en effectieve benadering van marktuitdagingen mogelijk werd. Dit zal ongetwijfeld leiden tot een sterkere positie van Volvo op de wereldmarkt en een betere ondersteuning voor de dealers die het merk vertegenwoordigen.

In het hart van Volvo in Gothenburg werd niet alleen de kern van een iconisch automerk gevonden, maar ook de toekomstige richting die zal leiden naar duurzame groei en succes. Met deze inzichten en strategieën gaat men een veelbelovende toekomst tegemoet, waarbij innovatie en samenwerking centraal staan

Meest gelezen

Zoeken

Deel artikel

Kom in contact

Nieuwsgierig geworden of meer weten naar aanleiding van wat u heeft gezien?
Laten we in contact komen!

Ook interessant